לא מעט אנשים היום נאלצים להתמודד עם כל מיני בעיות בעיניים, שלא מאפשרות להם לראות כמו שצריך, ובהתאם גם לא לתפקד כמו שצריך בחיי היום יום שלהם. בהתאם, הם צריכים להרכיב משקפיים שיוכלו להאפשר להם תפקוד טוב ותקין יותר. המשקפיים הם אמנם פתרון טוב, אבל לא מעט אנשים לא מעוניינים להרכיב אותם לאורך זמן. בעוד שאנשים מסויימים פונים לכל מיני שיטות ישנות להסרת משקפיים, או מעדיפים להשאיר את המצב כמו שהוא, אנשים אחרים בוחרים בהסרת משקפיים בניתוח קטרקט, שנחשב לאחד מניתוחי העיניים הבטוחים והיעילים ביותר בעולם. אז מה עוד חשוב שתדעו על הסרת משקפיים בניתוח קטרקט, רגע לפני שאתם ניגשים אליו?

מה קורה במהלך הסרת משקפיים בניתוח קטרקט?

ניתוח קטרקט (ירוד בעברית) הינו ניתוח בו מוחלפת העדשה הטבעית בתוך העין בעדשה חדשה, מלאכותית. העדשה החדשה, נותרת בעין למשך כל החיים. על ידי החלפת העדשה הטבעית בעדשה המלאכותית, יכולים לחזור המטופלים לראות כמו שצריך, ולהנות מראייה חלקה ותקינה.

למי הסרת משקפיים בניתוח קטרקט מיועדת?

מועמדים לניתוח זה הינם בעיקר מטופלים עם קטרקט אשר סובלים מירידה בראיה שפוגעת באיכות החיים. לצד אוכלוסיה זו, חשוב להבין שקיימת קבוצת מטופלים נוספת שיכולה להנות מאותו סוג ניתוח הינה מטופלים ללא קטרקט, אשר נזקקים למשקפים לצורך תפקוד יום – יומי, משקפים לרחוק, לקרוב עם וללא תיקון צילינדר (אסטיגמטיזם). בקבוצה זו נמצאים מטופלים אשר סובלים מפרסביופיה (זוקן ראיה).

צפו בראיון של ד"ר ירון פינקלמן המסביר על הסרת משקפיים בניתוח קטרקט:

מהי פרסביופיה – זוקן ראיה

זוהי תופעה טבעית המתחילה בדרך כלל בסביבות גיל 40 – עקב ירידה ב"גמישות" העדשה הטבעית של העין נגרמת ירידה ביכולת העדשה לעשות "פוקוס", להתמקד,. מטופלים אלו נזקקים באופן קבוע למשקפים בכל פעילות קרובה (קריאה, מחשב). כאשר מופיעה פרסביופיה ניתן לנסות להקטין התלות במשקפים באמצעות ניתוח החלפת העדשה הזכה (Clear Lens extraction או Refractive Lens Exchange). זהו ניתוח זהה לניתוח קטרקט פרט לעובדה שהעדשה הטבעית שמוחלפת בעין הינה עדשה שקופה ולא עדשה עכורה (קטרקט). ניתוח זה מוצע במקרים בהם המטופל מעונין להסיר המשקפים מכיוון שהמשקפים מהוות מטרד עבורו. טכניקה זו מיועדת בעיקר לצעירים מעל גיל 40, שמתחילים לסבול מהצורך הקבוע בשימוש במשקפי קריאה לקרוב. מדובר באנשי דור ה – Y, צעירים שעיקר עיסוקם הינו לקרוב – שימוש במחשב ובמכשירים ניידים, והתלות במשקפי קריאה מטרידה אותם. צעירים אלו שיעברו ניתוח מסוג זה, לא יזדקקו בבגרותם לניתוח קטרקט מכיוון שהעדשה הטבעית שלהם כבר הוחלפה בעדשה מלאכותית.

הסרת משקפיים בניתוח קטרקט – האם היא שיטה שמתאימה לכולם?

לכל טכניקה יש יתרונות וחסרונות, לא כל מטופל מתאים לכל טכניקה ולכן יש צורך בבדיקות התאמה, מדידות והבנת הצרכים של המטופל, לפני כל החלטה על התערבות ניתוחית. היות וכל מטופל מביא איתו מאפיינים אחרים, הן מבחינת מצב העיניים הנוכחי שלו, הן מבחינת הרקע הרפואי שלו, והן מבחינת גורמים נוספים אחרים – בהתאם תוכל להתקבל ההחלטה האם להפנות אותו להסרת משקפיים בניתוח קטרקט, או לכל חלופה רפואית אחרת.

כיצד מתבצעת הסרת משקפיים בניתוח קטרקט?

אז אנחנו מדברים כאן על ניתוח מתקדם מאוד, כאמור, ולכן הוא עושה שימוש במגוון פעולות מקדימות, על מנת להגיע לתוצאות הטובות והמדויקות ביותר עבור כל מטופל או מטופלת בנפרד. בשלב הראשון לקראת הניתוח, ייערכו מדידות שיאפשרו את התאמת העדשה המלאכותית באופן מושלם לעינו של המטופל. בזמן הניתוח עצמו, ייעשה שימוש במכשיר אולטרה סאונד או במכשיר פמטולייזר, שמאפשר לרופא המטפל לפרק ולשאוב את העדשה הטבעית שנמצאת בעינו של המטופל. כל רופא מציע טכניקות אחרות לפירוק ושאיבת העדשה, ולכן חשוב לבחור בטכניקה שהכי מתאימה לכם, בהתאם לתקציב, מצב העין, דיוק ועוד. לאחר פירוק ושאיבת העדשה הטבעית הקיימת, תתבצע השתלה של העדשה המלאכותית.

מה קורה לאחר הסרת משקפיים בניתוח קטרקט?

הסרת משקפיים בניתוח קטרקט הוא ניתוח יעיל ביותר, ולכן את התוצאות שלו ניתן יהיה לראות לאחר מספר שעות ספורות בלבד מרגע סיום הניתוח. כמובן שגם בנושא זה קיים שוני בין מטופל למטופל, ולכן יהיו מטופלים שזמן ההתאוששות של העין שלהם יהיה ארוך יותר במעט. גם כשמדברים על זמן ההחלמה מהניתוח, מדברים על כמה ימים בודדים בלבד, שבהם המטופלים יתבקשו על ידי הרופא המטפל שלהם לא לבצע פעולות שיאמצו את העין בצורה קיצונית. כמו כן, לאחר הסרת משקפיים בניתוח קטרקט יתבקשו המטופלים להשתמש בטיפות אנטיביוטיות, שישמרו על העין נקייה מזיהומים שונים.

כיצד בוחרים את הרופא המטפל להסרת משקפיים בניתוח קטרקט?

בכל הליך רפואי, קיים השלב שבו תבחרו את הרופא שיבצע את הטיפול בכם. מדובר על שלב קריטי ביותר, משום שלא כל רופא מציע את אותה המקצועיות והמיומנות שדרושות לכם למעבר קל וחלק של הטיפול. שלב הבחירה הוא שלב שתצטרכו להשקיע בו זמן ואנרגיה, על מנת שתוכלו להבטיח לעצמכם טיפול מטעם רופא לא פחות ממצוין. בין היתר, כדאי לבדוק את הרופא המטפל לפי קריטריונים של המלצות – הן ממכרים ובני משפחה והן מהרשתות החברתיות ועמודי האינטרנט השונים, מחירים, זמינות, שירותיות, וותק וניסיון. ככל שהרופא יעמוד ביותר קריטריונים שחשובים לכם לקראת הניתוח – ככה תוכלו לגשת אליו בצורה נינוחה יותר ובטוחה יותר.

למה לבחור דווקא בהסרת משקפיים בניתוח קטרקט?

בעולם שבו קיימות כל כך הרבה אלטרנטיבות טיפוליות, הן לבעיות שקשורות בעיניים והן בכלל, נשאלת השאלה מדוע כדאי לבחור בהסרת משקפיים בניתוח קטרקט על פני שיטות טיפול וניתוחים אחרים. השאלה הזו היא כמובן שאלה לגיטימית לחלוטין, ולכן חשוב לענות עליה באמצעות כמה מבין היתרונות הבולטים ביותר של הסרת משקפיים בניתוח קטרקט:
  1. שיטת טיפול יעילה, שנותנת תוצאות מהירות ומצוינות.
  2. ניתוח פשוט וקל, עם מינימום כאבים, תופעות לוואי, סיכונים וסיבוכים.
  3. ניתוח יעיל לכל גיל – צעירים או מבוגרים כאחד.
  4. טכנולוגיות מתקדמות ביותר לקבלת תוצאות מדהימות.

רופא לביצוע הסרת משקפיים בניתוח קטרקט – הכירו את ד"ר ירון פינקלמן

ד"ר ירון פינקלמן הוא אחד ממומחי רפואת העיניים המובילים, הנחשבים והמומלצים ביותר בארץ. את השכלתו ואת ניסיונו הוא רכש במוסדות האקדמאיים המובילים ביותר בארץ ובעולם, והוא התמחה באופן ספציפי בכל מה שקשור בניתוחי קטרקט. ד"ר ירון פינקלמן מציע היום ניתוחי קטרקט פרטיים במרפאתו שברמת החייל, והוא שם דגש על מקצועיות, שירותיות, אדיבות, שקיפות לאורך כל ההליך, ושימוש במגוון האמצעים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר שעומדים לרשותו. גם אתם מוזמנים לקבוע את הטיפול והניתוח הבאים שלכם אצל ד"ר ירון פינקלמן, ולהבטיח לעצמכם הליך בטוח, מקצועי וקל, עם מינימום כאבים ומקסימום תוצאות. התקשרו למספר הטלפון של המרפאה לקביעת תורים 053-9956226 וקבעו את התור שלכם עוד היום.
על מה דיברנו עד כה?
ד"ר ירון פינקלמן
ד"ר ירון פינקלמן

ד"ר פינקלמן בוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב.
התמחה ברפואת עיניים בבית החולים סורוקה.
התמחה התמחות-על במשך שנתיים במערב אוסטרליה, בהנחיית פרופ' גרהם בארט, עם דגש מיוחד על ניתוחי קטרקט,
כולל ניתוחים מורכבים ועדשות מתקדמות.

מעוניינים בניתוח קטרקט? | צרו איתי קשר:
מאמרים נוספים באותו נושא:
אהבתם? שתפו את המאמר 🙂